Ballonger till babyshower

Ballonger är nog en av de mest klassiska dekorationerna till kalas och fest. Det bästa med ballonger är att du själv kan anpassa, variera och dekorera ballongerna på så väldigt många olika sätt. Det gäller såklart även ballonger till babyshower. Dessutom finns det så ofantligt många olika typer av ballonger att köpa färdiga som passar till varje enskilt tillfälle. Att köpa passande ballonger till babyshower är alltså inget större problem. Du hittar t.ex. några förslag lite längre ned på sidan.

Här visar vi några roliga och annorlunda sätt att dekorera din babyshower med ballonger.

Så kan du dekorera en babyshower med ballonger

Måla på ballonger

Målade ballonger

Dip dye är en trend som håller i sig. Här har jag målat ballongerna med sprayfärg och sedan penslat ut den med en pensel. Tänk på att måla ballongerna samma dag då de tappar luft till dagen efter.

Ballonger med glitter

Glitterballonger

Maxa partystämmningen på babyshowern genom att dekorera med glitterballonger. Använd hobbylim som du penslar eller sprayar på ballongen. Strö sedan över glitter och låt torka.

Dekorera ballonger

Ballongdekorationer

Vankas det fest så ska flugan på för då ska det vara fint. Kanske ballongerna i festlokalen också förtjänar att få sig varsin fluga. Du hittar en passande mall till flugan under kategorin "Mallar".

Ballong med tyg

Ballonger med tyg

Dekorera dina ballonger med tyg. Tänk dock på att välja ett väldigt tunt tyg så att heliumet orkar hålla ballongen uppe. Använder du inte helium kan du exempelvis hänga ballongen från taket istället.

Ballonger till babyshower

Ballong med mustasch

Gör det enkelt för dig och använd vår mustaschmall. Klipp ut små mustascher i papper och fäst på ballongen med häftmassa eller använd papper med klister på baksidan.

Använd ballonger till fotobakgrund

Backdrop med ballonger

Här har jag rivit tygtrasor, satt på en pinne och fäst ballongerna högst upp. Detta kan vara fint att ha som en fotobakgrund för gästerna men även vid ett kakbord eller presentbord.

Heliumballonger i taket

Ballonger i taket

Sätt ballongerna i taket och låt fina snören hänga ner. Fäst ballongerna i taket genom att använda dubbelhäftande tejp. Om ballongerna är tunna och inte väger så mycket kan man sätta dem i taket genom att göra dem statiska.

Gör egna konfettiballonger

Konfettiballlonger

Tänk på att konfettin inte skall vara för tung. Här har jag använd mig av silkespapper. Häll konfettin i en genomskinlig ballong och blås upp. Gör ballongen statisk genom att gnida händerna fram och tillbaka över ballongen så sätt konfettin fastnar.

Hängande ballonger från taket

Hängande ballonger

Fäst ballongsnöret i taket och låt ballongerna hänga ner som ett fluffigt moln över matbord, kakbord eller presentbord. Ett billigt och enkelt sätt att få det att se festligt ut.

Ballonggirlang

Ballonggirlang

Gör en festlig girlang av ballonger genom att fästa dem på ett snöre. Använd ballonger i olika storlekar för att få en fylligare variant. Här har jag använt mig av en murgröna för att dekorera girlangen.

Dekoration till ballongsnöret

Fina ballongsnören

När du fyller ballongerna med helium svävar de mot taket. Då kan det vara fint att dekorera snöret ner till ballongvikten. Använd dig t.ex. av en hjärtgirlang.

Flaggirlang med ballonger

Flagggirlang med ballonger

Gör en snygg flaggirlang med ballonger på sidorna. Skriv bokstäver på flaggorna eller låta dem vara som de är. Använd gärna vår vimpelmall.

Olika typer av ballonger till babyshower

Det finns ett flertal olika typer av ballonger. Men behöver man verkligen bry sig och spelar det någon roll vilken typ av ballong man väljer? Vad är det för skillnad på ballongerna egentligen?

Populära ballonger till babyshower

De vanligaste ballongerna för kalas och fest är latexballonger och folieballonger. Detta gäller även för babyshower. Både typerna är mycket populära och det är faktiskt till och med ovanligt att ha en babyshower utan att dekorera med ballonger.

Ballonggirlang till babyshower

Boy 35cm, Blå
myHeart
Ballonggirlang med bokstäver

Girl 35cm, Rosa
myHeart
Bokstavsballonger Baby

Baby 35cm, Guld
myHeart
Bokstavsballonger i guld eller silver

Bokstav 35cm, silver
myHeart

Latexballonger

Ballonger i latex är den absolut vanligaste typen av ballong. Dessa kallas ibland också för gummiballong och är den sorten man oftast kan hitta i de flesta vanliga matvarubutiker. Naturlig latex tillverkas av mjölksaften som utvinns från trädet Hevea brasiliensis men det finns även syntetisk latex.

Populära ballonger

Tiny Feet, 8st
myHeart
Snygga ballonger som dekoration

It´s a girl 8st
myHeart
Blå ballonger till babyshower

Babyshower 8st
myHeart
Ballonger i tre matchande färger

3 olika färger, 15st
myHeart

Latexballonger för helium

Det finns en skillnad mellan de billigaste latexballongerna från mataffären och latexballonger av bättre kvalitet som är gjorda för helium. De ballonger av bättre kvalitet är nämligen tjockare och tätare och klarar därför av att hålla kvar helium mycket längre än de billigare varianterna. Det är något som kan vara värt att tänka på ifall ni ska förbereda dekorationerna till babyshowern långt innan. En riktigt bra latexballong som är gjord för helium brukar kunna hålla trycket i ca 12-16 timmar men det kan skilja mycket mellan olika latexballonger. Räkna därför istället med att de håller ca 5-6 timmar ifall ni inte fått annan information från butiken.

Folieballonger

Denna typ av ballong är perfekt utformad för att hålla kvar helium en längre tid. Folieballonger uppblåsta med helium håller nämligen formen från ca 4 dagar upp till en vecka. En annan fördel är att de kan tillverkas i vilken form eller färg som helst. Figurballonger, sifferballonger och liknande är olika varianter på folieballonger. Dessa är mycket vanliga och populära som dekoration på en babyshower.

Heliumballong till babyshower

Baby
Partykungen
Heliumballong formad som nappflaska

Nappflaska
Partyhallen
Heliumballong formad som barnvagn

Barnvagn
Partyhallen
Stor heliumballong till babyshower

It´s a girl
myHeart
229:-

Genomskinliga ballonger

Genomskinliga ballonger kan användas till mycket. Fyll dem med konfetti för ett extra festligt utseende eller varför inte dekorera ballongerna med glitter. Man kan till och med blåsa upp en färgad ballong inuti en genomskinlig för att få ballongdekorationerna att sticka ut lite.

Genomskinliga ballonger

Genomskinlig 25st
Partyhallen
Genomskinliga ballonger med konfetti

Konfettiballong 6st
Partykungen
Halvt genomskinliga ballonger till babyshower

Ballonger Baby 10st
myHeart
Genomskinlig jätteballong som är hjärtformad

Jätteballong 10st
Partykungen

Glöm inte köpa helium

Tänk på att komma ihåg att köpa helium ifall ni nu har tänkt att ha svävande ballonger på babyshowern. Den lilla detaljen kan nämligen vara lätt att glömma och då kommer ballongerna inte sväva mycket kan jag lova.

Liten tub med helium

Helium till 10 ballonger
Partyhallen
239:-
Helium för latexballonger

Helium till 30 ballonger
Partykungen
399:-
Heliumkit med 30 ballonger

Heliumkit
Partyhallen
395:-
Ballongvikt till heliumballonger

Ballongvikt
myHeart

Hur mycket helium behövs till ballongerna?

Hur mycket helium som behövs för att fylla heliumballonger beror ju självklart på storleken på ballongen. För att fylla 25st ballonger som är ca 30cm stora krävs ungefär 2,5 liter helium. Det beror givetvis även på hur mycket spill det blir. Se därför till att vara noggrann vid påfyllning av ballongerna för att minimera risken att det smiter ut lite helium vid varje påfyllning. Då finns ju annars risken att det inte räcker till så många ballonger som beräknat.