Blöjtårta

Blöjtårta

En blöjtårta är nog en av de absolut mest klassiska och populära presenter som finns till en baby shower. En blöjtårta är ett väldigt roligt sätt att ge bort användbara saker paketerade och presenterade på ett annorlunda sätt.

Vad är en blöjtårta?

För er som har missat vad en blöjtårta är för något är det inte direkt svårt att förklara. En blöjtårta är helt enkelt en tårta gjord av blöjor och andra saker som är bra att ha till ett nyfött barn. Den kan t.ex. bestå av en våning blöjor, tre våningar blöjor eller se ut som ett prinsesslott. Det finns så många olika varianter att välja på.

Köpa blöjtårta

Visst kan det vara roligt att sätta ihop en egen blöjtårta men ibland räcker tiden helt inte enkelt till eller kanske lusten tryter. I så fall finns det fina blöjtårtor att enkelt köpa på nätet. Newheaven säljer blöjtårtor som är vackert inslagna som ett presentkit. Det finns en mängd olika teman och färgställningar att välja mellan. Exempel på vad tårtorna kan innehålla är: blöjor, örngott, snuttefilt, babysockar, badtermometer, tvättlapp, skallra och nappar.

Blöjtårta med tossor

Blöjtårta - Tossor
NewHeaven
399:-
Blöjtårta med mjukdjur

Blöjtårta - Kanin
NewHeaven
429:-
Rosa blöjtårta

Blöjtårta - Rosa
NewHeaven
449:-
Blöjtårta för tvillingar

Blöjtårta - Tvilling
NewHeaven
895:-

Beskrivning - Hur gör du en blöjtårta?

Mittpelare

För att göra blöjtårtan stabil och lätt att lyfta och ta med sig är det en god idé att göra en mittpelare med hjälp av kartong och hushållsrullar. Skär ut en rund platta av kartong, lika stor som bottenlagret att tårtan skall vara. Limma sedan fast en hushållsrulle i mitten av plattan. Vill man ha en hög tårta får man tejpa/limma ihop två hushållsrullar. Sedan har du din mittpelare klar.

Det finns främst två olika tekniker som man brukar använda sig av när man bygger en blöjtårta.

Rullade blöjor

  1. Rulla ihop blöjorna och sätter ett gummiband runt.
  2. Placera sedan blöjorna runt mittpelaren.
  3. Sätt ett stort gummiband runt alltihop och stick in blöjor tills du fått önskad storlek.
  4. Fortsätt sedan på samma sätt på de nästkommande lagren.

Blöjor omlott

  1. Lägg en blöja på bordet framför dig med ena kortsidan uppåt. Lägg sedan nästa blöja ovanpå den första med två centimeter längre ner, så att de ligger omlott. Gör så tills du har 9 blöjor liggandes omlott.
  2. Rulla ihop alla blöjorna till ett stort hjul och knyt sedan ett snöre runt så att blöjorna hålls på plats. (Alternativt kan du använda ett stort gummiband istället för snöre.) När du rullar ihop blöjorna ska du börja uppifrån.
  3. Justera blöjornas position så att de ligger jämnt och fint, omlott med varandra. Det ena lagret är nu klart!
  4. För att göra nästa lager använder du istället 21 st blöjor. Ställ blöjorna på högkant och omlott så att det bildar en cirkel. Knyt sedan ihop blöjorna med ett snöre. Tänk på att du enkelt justerar blöjornas position när du väl fått ihop dem.
  5. Det sista lagret använder du 40 st blöjor till. Gör på samma sätt som med andra lagret.
  6. Ställ de tre lagren ovanpå varandra och dekorera efter tycke och smak. Klart!

I dessa videor kan du se hur man gör de två olika varianterna av blöjtårta steg för steg.

Dekorera blöjtårtan

Som du såg på vår pintresttavla kan du dekorera din blöjtårta på oändlig många sätt. Ibland vill man att den skall vara väldigt enkel och andra gånger vill man fylla den med massa roliga babysaker. Gör det du tycker passar bäst in på baby showern och den blivande mamman.

Dekorationer till blöjtårta

Baby Pattern
myHeart
Blåa dekorationer till blöjtårta

Blå apa
myHeart
Rosa blöjtårta

Rosa blöjtårta
myHeart
Blöjtårta med rosett som dekoration

Blått kit
Partyhallen

Vita blöjor till blöjtårtan?

De flesta som gör en blöjtårta vill gärna att blöjan skall vara så neutral som möjligt utan massa mönster. Den blöjan som jag har hittat som är mest vit är Pampers New baby 2-5kg. Denna blöja har endast en svag gul rand på sig som jag själv inte tycker stör. Vet du någon mer blöja får du gärna tipsa mig.