Dukning

När det vankas festligheter kan det vara kul att lägga lite extra kärlek på dukningen. Låt dekorationerna få ta plats för att få till en snygg dukning. Baby shower är ofta färgglatt så låt det synas även på din dukning. Försök att gå "all in" på ditt tema och vik servetten på ett passande vis, gör ett placeringskort i temat och gärna någon snygg bordsdekoration.

Att tänka på vid dukning

Det vara svårt att få till en rolig dukning och det kan ibland bli lite platt och tråkigt. Så för att få till det där lilla extra som gör en dukning snygg kommer här några saker du bör tänka på:

  • Håll dig till ett tema.
  • Välj ut max tre färger och håll dig till dessa för att skapa en harmoni i dukningen. Massa olika färger skapar ofta en känsla av barnkalas och kan vara svårt att få ihop.
  • Gruppera olika saker. Ställ vaser, drickor, bordsdekorationer i olika grupperingar. Detta skapar ofta mer harmoni i dukningen än när allt står utspritt lite här och där.
  • Bryt av med bordlöpare, växter, pappersblommor eller något annat i mitten på bordet.
Slips till dukning
Sked för sötsaker
Fina servetter till besticken
Namnskylt för dukning
Namnskylt till glaset
Flagga med namn till glaset
Namnskylt till baby shower
Fin servettdukning
Enkel servetthållare
Duka med fina namnskyltar
Duka med hjärtan
Duka för babyshower
Fint fodral för bestick
Dukning med servettmustasch


Köp allt för din dukning här!

Ett väldigt fint och bekvämt alternativ är att köpa engångstallrikar, glas och bestick i ett färdigt babyshowertema. Idag finns det än mängd olika teman inom just baby shower hos flera leverantörer. Du får till en enhetlig och snygg dukning utan att behöva anstränga dig så mycket. Du slipper dessutom att stå med tråkig disk efteråt. Billiga artiklar till dukningen finns på myHeart.se.

Tips på billig dukning

För att försöka hålla nere kostnaderna men ändå få till en snygg dukning finns det en del knep du kan använd dig av.

Fina pappersdukar

Det finns många fina pappersdukar i alla möjliga olika färger som du kan komma över för en billig penning. Dessutom är det väldigt smidigt efteråt då inget behöver tvättas utan enkelt kan slängas i soporna.

Använd dig av naturen

Beroende på säsong kan du använda dig av vad naturen har att erbjuda. Plocka in vitsippor på vårkanten, grönskande blommor under sommarhalvåret eller granris om din baby shower anordnas på vintern.

Servettvikning

Servetter är ofta billiga i inköp och när de ligger där platta rakt upp och ner är de inte mycket för världen. Men ser du till att göra en rolig servettvikning av den blir det helt plötsligt en fin dekoration.

Glasburkar och konservburkar som vas

Diska ur och spara glasburkar och konservburkar som du pimpar med något fint band och vips har du ett gäng fina vaser nästan helt gratis.

Köp ett billigt lakan

På IKEA kan du köpa ett "Knoppa" lakan för ynka 19 kr och använda som en fin duk om du inte har någon hemma.

Presentpapper som bordslöpare

Använd presentpapper som stämmer ihop med det valda färgtemat. Dela det på mitten och använd som en bordlöpare.

Fina servettblommor

Vik servettblommor och ha som dekoration på bordet. Med ett paket servetter för 19 kr kan du få ett helt hav av fluffiga blommor på bordet.